Papptak, tätskikt samt shingeltak.

 

Enkelt, billigt samt hållbart!

Att lägga papptak och tätskikt med rätt material och metod är grunden samt den viktigaste byggstenen i en bra takläggning. Med ett modernt tätskikt lagt av professionella takläggare får du ett kostnadseffektivt tak med en lång livslängd.

Valet av papptak är ett självklart val vid låglutande tak men det kräver också att det är en skicklig takläggare som gör takrenoveringen och på Huddinge Tak har vi välutbildade och erfarna montörer. Att papptak blir allt vanligare och ökar i popularitet allt mer är ett bevis på detta. Populariteten grundar sig dels i att materialet är förhållandevis billigt, lätt att montera och samtidigt extremt hållbart. En kombination som är svår att slå.

Papptak är ett gammalt ord på en nu mera modern taktäckningsmetod. Vi använder en hela 8mm tjock, skifferbelagd tätskiktsmatta av gummiblandad asfalt (bitumen) med en kraftig och rötsäker polyesterarmering. Tätskiktet rullas ut, skruvas eller smältklistras fast mot underlaget och svetsas sedan ihop till en homogen och heltäckande yta på hela taket. Detta går fortfarande under benämningen ”takpapp” men liknar inte tidigare eller simplare metoder med kallklister, ihoptrampning eller läggning av underlagspapp som många känner till.

 

Det finns många fördelar med shingeltak

Ett shingeltak består av plattor tillverkade i glasfiber. De har försetts med en yta av ett material som kallas för bitumen, vilket i mångt och mycket påminner om asfalt. Bitumen är stabilt och impregnerar ditt tak. Detta gör att det skyddar mot sol, vind, regn och kyla på ett effektivt sätt.

Shingel har på senare år blivit populärt tack vare sitt pris, sin hållbarhet och utseende. Av vanliga taktyper som tegel, plåt och betong är shingel faktiskt oftast det billigaste alternativet. Om du ska lägga nytt tak på ditt hus kan ett shingeltak helt klart vara värt att överväga.

En annan stor fördel med ett shingeltak är dess utseende. Materialet kan beställas i mängder av olika mönster och färger. Detta har gjort att det har blivit allt mer populärt de senaste åren. Takshingel kan läggas med en taklutning ned till 14 grader. Det passar därför på nästan alla bostäder.

 

Har du koll på i vilket skick just ditt/erat tak är?

Det är speciellt viktigt inför och efter vinterns påfrestningar. Kontakta oss på Huddinge Tak för en gratis besiktning och offert oavsett om det gäller en förening, ett företag eller en privat egendom.

Fyll i offertförfrågan så lovar vi att återkomma inom 48 timmar.

Välkommen

  Namn *

  Adress *

  E-post *

  Telefon *

  Arbetsbeskrivning *

  Bild/Fil


  Kontaktuppgifter

  Huddinge Tak & Bygg AB

  Org.nr. 556810-1314

  Telefon Pierre: 08 – 530 325 25

  E-post:info@huddingetak.se

  Adress:
  Bernströmsvägen 16
  14638 Tullinge